Hammershus

Nordeuropas største borgruin Hammershus er Bornholms mest besøgte attraktion og en betydningsfuld brik i Bornholms historie. Her sluttede i 1658 det succesfulde bornholmske oprør mod de svenske myndigheder. Få år senere udspilledes et andet drama, da Leonora Christine og Corfitz Ulfeldt flygtede fra fæstningen ved hjælp af sammenbundne lagner.

NaturBornholm

Når du nu har rejst 1.700 mio. år tilbage i tiden med vores tidsrejse og blevet gennemrystet af jordskælvet, bliver du nødt til at vandre 1.700 mio. år frem i tiden på egne fødder, for at komme tilbage til nutiden. Undervejs kan du lave en bjergkæde, se en dinosaur blinke og hilse på de levende krokodiller.
Grønningen 30, 3720  Aakirkeby
Telefon: 56940400
www.naturbornholm.dk

Østerlars Kirke

Østerlars Kirke er den største af Bornholms fire rundkirker. Kirken menes at være opført omkring år 1150.

Bornholms Middelaldercenter

Bornholms Middelaldercenter er et historisk oplevelsescenter på 15 ha med middelaldermiljøer, mennesker, befæstet stormandsgård, huse, værksteder, bålsteder og dyr. Se, smag, lugt, hør og fornem Middelalderen i denne særlige atmosfære på Bornholms Middelaldercenter - her kan du for en stund eller for en hel dag indleve dig i livet i bondesamfundet cirka år 1350- 1450.
Stangevej 1, Østerlars, 3760  Gudhjem
Telefon: 56498319
www.bornholmsmiddelaldercenter.dk

Døndalen

Ved Døndalen finder I Danmarks største vandfald med et fald på op imod 20 meter. Dalen er et smukt og frodigt naturområde med er en 20 meter høj klippevæg mod nordvest.

Jons Kapel

Christiansø (Ertholmene)

Ertholmene er det østligste punkt i Danmark, og er en lille gruppe af mindre klippeøer og skær. Ertholmene, der i daglig tale kaldes "Christiansø",er en fantastisk blanding af natur, det gamle fæstningsværk og det samfund som består af de ca. 100 beboere, der har deres dagligdag her. Christiansøfartens priser for lejskoler i 2018: 100 kr. pr. elev/lærer op til 5. klasse 140 kr. pr. elev/lærer fra 6. klasse
Christiansøfarten: Ejnar Mikkelsensvej 25, 3760  Gudhjem
Telefon: 56485176
www.christiansoefarten.dk/christiansoe/lejrskoler

Helligdomsklipperne

Et af Bornholms mest storslåede klippepartier. Her finder I den berygtede "Sorte Gryde" hvor I kan komme over 50 meter ind i den bornholmske undergrund. Det er også i Sorte Gryde du kan møde den bornholmske grotteedderkop. Den har sit foretrukne opholdssted i grottens yderste tredjedel, hvor du især kan se dens karakteristiske ægspind, der hænger ned fra loftet, som små kinesiske lamper.

Bornholms Museum

Bornholms Museum – et kulturhistorisk museum Bornholms Museum er et kulturhistorisk museum i centrum af Rønne, der afspejler 10.000 års historie – både forhistorien og nyere tid. Bornholms Museum er et statsanerkendt kulturhistorisk museum for Bornholm og Christiansø. Guldgubber, bornholmerure og meget andet På Bornholms Museum i Rønne finder du guldgubber, de kendte bornholmerure, minder fra krigens tid, søfartshistorie og meget mere.
Sankt Mortens Gade 29, 3700  Rønne
Telefon: 56950735
www.bornholmsmuseum.dk

Bornholms Outdoorcenter

Telefon: 26 17 90 67
bornholmsoutdoorcenter.dk

Vang granitbrud

Der er blevet brudt granit i Vang Granitbrud i mere end 100 år. Vang Granitbrud har leveret sten til tyske floder, Storebæltsforbindelsen og den store udbygning af København i 1900. I 1996 stoppede Bornholms graniteventyr bl.a. på grund af et pres i priserne fra Sverige og Norge og afskibningspieren ved Vang Granitbrud mistede dermed sin oprindelige funktion. Projektet “Nyt Liv i Vang Granitbrud” gennem Realdania og Mulighedernes Land har forvandlet Vang Granitbrud til et smukt natur- og oplevelsescentrum. Området er blevet mere tilgængeligt med nye stier, shelter- og rastepladser samt klatrevæg og mountainbikeruter.

M/S Thor

En sejltur med passagerbåden M/S Thor fra Gudhjem havn, langs kysten til Helligdomsklipperne er en stor oplevelse. M/S Thor lægger til ved Liebertsklippen for at landsætte og medtage passagerer, hvorefter den returnerer til Gudhjem. En erfaren guide, fortæller under turen om seværdighederne, fortrinsvis på turen fra Gudhjem til Helligdomsklipperne. På sejlturen, passeres de skønneste klippepartier på Bornholm. Fra båden ser man: Hestestenene, Blod Egil (hoved), Stevelen, Røstad strand m.m. M/S Thor, sejler tæt ind under de stejle klipper på kendte steder, såsom Den tørre Ovn, Den våde Ovn, Lyseklippen, Helligdomsklippen, Sorte Gryde og mange andre seværdige steder og formationer. På lidt længere afstand passeres en samling oldtidsgrave på stranden, samt nogle store vandreblokke, blandt andet en af Danmarks største, ved Salene.
Gudhjem Havn, 3760  Gudhjem
Telefon: 21449439
www.ms-thor.dk

Brændesgårdshaven

Brændesgårdshaven er Bornholms forlystelsespark med historie helt tilbage til 1933. Haven har bl.a. en dyrepark, et vandland, en sø med robåde og en række andre forlystelser. Alle forlystelser er gratis, når entreen er betalt.
Højevejen 4, 3740  Svaneke
Telefon: 56496076
www.braendesgaardshaven.com

Action Tour Bornholm

Action Tour Bornholm har i mere end 20 år gennemført arrangementer for danske og svenske skoler i forbindelse med lejrskoleophold på Bornholm. Arrangementerne gennemføres under hyggelige, disciplinerede former af erfarne, veluddannede instruktører, der til enhver tid tilser, at alle aktiviteter gennemføres pædagogisk og sikkerhedsmæssigt korrekt.
Jordbærdalen 21, 3700  Rønne
Telefon: 21250315
www.actiontour.dk

Til-Tops

Et skolebesøg på Til Tops Bornholm er en udfordrende og udbytterig læringsoplevelse ud over det sædvanlige. Kravene til at samarbejde og udfordringerne på vores klatrebaner vil skubbe elevernes motoriske og mentale grænser. Med naturen som klasseværelse og trætoppene som møblement får de en unik oplevelse af dem selv og samarbejdet med deres klassekammerater. Skolebesøget kan også tænkes ind i forskellige faglige og tværfaglige sammenhænge. Et tværfagligt forløb med udgangspunkt i klatreoplevelsen kan fx bestå af et dokumentarfilmsprojekt eller en markedsførings opgave​.
Brommevej 10, 3760  Gudhjem
Telefon: 56484840
bornholmklatrebane.dk/

Moseløkken Stenbrudsmuseum

Moseløkken er et arbejdende stenbrudsmuseum, der giver et billede af den bornholmske stenindustri før og nu. Moseløkken er et af de få granitbrud på Bornholm, hvor der stadig ind imellem arbejdes. På Moseløkken Stenbrudsmuseum kan du selv prøve at hugge i granitten og få en fornemmelse for, hvordan det var at arbejde i stenbruddet i gamle dage. Uden for museet er der opstillet en restaureret stenkran samt to huggeskure, hvor stenhuggere i perioder viser de besøgende, hvordan du kan arbejde i granit med gammeldags værktøj.
Moseløkkevej 9, 3770  Allinge
Telefon: 56480468
moseloekken.dk

Ekkodalen

Ekkodalen på Bornholm er Danmarks længste sprækkedal og strækker sig 2 km gennem Almindingen med op til 20 m høje klippevægge.

Almindingen og Rytterknægten

Rytterknægten er Danmarks tredjehøjeste og Bornholms højeste punkt, 162 m over havet. På toppen står Kongemindet, et tårn bygget i 1856 til minde om Frederik VII og Gervinde Danners besøg på Bornholm Fra toppen af tårnet kan man i klart vejr se hele øen rundt.

Paradisbakkerne og Rokkestenen

Paradisbakkerne er et privatejet skov- og naturområde på Bornholm. Det udgør den østlige ende af det samlede skovområde (i alt ca. 6.200 ha), der dækker det meste af det centrale Bornholm. I Paradisbakkerne finder I den ene af Bornholms tre rokkesten.

Svaneke

Byen der i 2013 blev kåret som Danmarks Smukkeste Købstad. Fra det hyggelige havnemiljø er der få skridt op til Glastorvet med Johan Bülows lakrids, Pernille Bülows glaskunst samt andet kunsthåndværk og videre op til det Svaneke Torv, hvor I bl.a. finder Svaneke Is og Svaneke Bolcher.

Bornholms Rovfugleshow

Der har været falkonerer over stort set hele verden - også i Danmark - siden oldtiden, det er en tradition, der strækker sig flere tusind år tilbage i tiden. Oprindeligt var formålet jagt og prestige, men i Danmark bruges flyvningen med disse imponerende rovfugle i dag kun til formidling og jagttræning. Bornholms Rovfugleshow har shows der henvender sig specielt til skolegrupper og på hjemmesiden kan der hentes undervisningsmateriale og opgaver.
Lundsgårdsvej 4, 3700  Rønne
Telefon: 9679 3037
bornholmsrovfugleshow.dk

Dueodde

Dueodde er den mest kendte af Bornholms omkring 30 km sandstrande. Sandet anses for at være noget af verdens fineste og er bl.a. brugt til timeglas. Ved Dueodde kan man også se to tyske kanonstillinger fra 2. verdenskrig.

Hammerhavn Bådfart

Der sejles langs klipperne og ind i den våde ovn, en 70 m dyb klippehule, forbi Løvehovedet, Kamelerne, den tørre ovn og Danmarks største fuglefjeld.
Hammerhavnen, Sænevej, 3770  Allinge
Telefon: 56480455
www.hammerhavnensbaadfart.dk